Kleur en architectuur

Arja Hoogstad

20.00u dinsdag 12 oktober, 2010

School van de Architectuur, Zuiderkuipen 19, Groningen

Hoge School Utrecht - foto: Kees Rutten

Arja Hoogstad (Rotterdam, 1954) is kleurdeskundige en keramiste. Ze volgde Academie voor Beeldende Vorming (1982) in Amsterdam.
www.arjahoogstad.nl

Arja Hoogstad geeft een toelichting op de waarde van het kleurgebruik in de ontwerpen van Ector Hoogstad Architecten.

Vrijwel ons hele leven speelt zich af in en om gebouwen. Zonder het te beseffen hebben we de hele dag te maken met architectuur, die daardoor van nauwelijks te overschatten invloed is op hoe we ons voelen, hoe we functioneren en hoe we met elkaar omgaan. Dat stelt hoge eisen aan de ontwerpen van steden en gebouwen.

Een goed ontworpen omgeving heeft veel te bieden: comfort en gebruiksgemak, vanzelfsprekend, en vooral ook inspiratie. Architectuur is dan ook geen luxeartikel, maar een onmisbaar ingrediënt voor een aangenaam leven. Wat ons betreft zou je het zò kunnen zeggen: Architectuur is geluk. In onze ontwerpen staan daarom mensen centraal. We vormen de ruimte tot het gedroomde decor voor hun beleving, relaties en verhalen.

Ons vak kent veel dimensies. Een goed ontwerp is wat ons betreft compleet en overtuigend op alle fronten: functioneel, mooi, maakbaar, karaktervol, betaalbaar, passend, sfeervol, duurzaam, intelligent, behaaglijk, innovatief, herkenbaar, verantwoordelijk, tijdloos. Met minder nemen we geen genoegen. We werken vanuit een streven naar perfectie en professionaliteit, gebaseerd op rijke ervaring en diepgaande actuele kennis op alle voor ons vak relevante gebieden. Dit stelt ons in staat om op een gezaghebbende manier leiding te geven aan elk ontwerpproces. Daarin spelen gebruiker en opdrachtgever vanzelfsprekend de hoofdrol. We zoeken steeds actief de dialoog: de beste gebouwen maak je tenslotte samen.

2010

dinsdag 13 april, 2010

ONL

Kas Oosterhuis en Ilona Lénárd