Making & Learning, Thinking & Doing

Nanne de Ru - Powerhouse Company

20.00 - 22.00 uur dinsdag 08 april, 2014

School van de Architectuur, Zuiderkuipen 19, Groningen

Powerhouse Company

Nanne de Ru (1976) is oprichter van Powerhouse Company, een international onderscheiden bureau voor architectuur, design en stedebouw met vestigingen in Rotterdam, Copenhagen en Shanghai. Daarnaast is hij directeur van The Berlage, een internationale postgraduate master for architecture and urban design.

Nanne de Ru behaalde in 1998 cum laude zijn bachelor Bouwkunde aan de Hogeschool van Amsterdam, waarna hij in 2002 zijn ‘Master of Excellence in Architecture’ behaalde aan het Berlage Instituut; Postgraduate Laboratory of Architecture, in Rotterdam. Alvorens in 2005 Powerhouse Company op te richten, werkte hij als projectarchitect voor One Architecture en als senior onderzoeker en ontwerper voor het bureau AMO/OMA van Rem Koolhaas in Rotterdam. In 2011 ontving hij de Rotterdam Maaskantprijs voor Jonge Architecten.

Nanne de Ru doceerde de afgelopen jaren op de Academie van Bouwkunst in Rotterdam en Amsterdam en was als gastdocent verbonden aan verschillende opleidingsinstituten zoals de Aarhus University (DK), TU Delft (NL), Design Academy Eindhoven (NL) en AHO Oslo School of Architecture (NO).

2014