Donna van Milligen Bielke; Ruimte definiëren tussen architectuur en stedenbouw

Donna van Milligen Bielke

20:00 dinsdag 19 november, 2019

School van de Architectuur, Zuiderkuipen 19, Groningen

download bijlage

Donna van Milligen Bielke is één van de meest onderscheidende jonge architecten die Nederland momenteel rijk is. Ze studeerde in 2012 af aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, werd daarmee genomineerd voor de Archiprix en won een jaar later de Prix de Rome, waarna ze de stap naar een eigen bureau waagde. Studio Donna van Milligen Bielke is sindsdien zeer succesvol geweest in een heel aantal interessante prijsvragen (vaak samen met Ard de Vries Architecten) waaronder die voor de Kunstwerf hier in Groningen. Ook bouwt ze in Amsterdam Sloterdijk momenteel een woontoren in de vorm van een rots, als onderdeel van het groene hoogbouwcomplex Vertical.

Haar uitgesproken werkwijze is het resultaat van een persoonlijke fascinatie: ruimte definiëren op de grens tussen architectuur en stedenbouw. Kenmerkend aan haar werk is dan ook dat zowel gebouwen als de (openbare) ruimte die daartussen en omheen ontstaat zeer zorgvuldig wordt vormgegeven.

Dit jaar ontving ze de Jonge Maaskantprijs 2019, waarmee ook haar eerste publicatie binnenkort een feit is. Zie ook dit artikel in de Volkskrant voor meer informatie.

2019