‘Een scherpe blik’ Cor Wagenaar zijn perspectief op de ontwikkeling van ons vakgebied.

Cor Wagenaar

20.00 uur dinsdag 12 februari, 2019

School van de Architectuur, Zuiderkuipen 19, Groningen

download bijlage

We starten dit nieuwe jaar met een prikkelende lezing van niemand minder dan prof. dr. Cor Wagenaar.

Sinds 2014 is architectuurhistoricus en criticus Wagenaar verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Naast hoogleraar geschiedenis en theorie van architectuur en stedenbouw is hij ook hoofd van het kenniscentrum Architectuur, Stedenbouw en Gezondheid; een samenwerking tussen de RUG en het UMCG die zich richt op de gezondheidsaspecten van architectuur en stedenbouw. Dit onderwerp staat ook internationaal volop in de belangstelling.

Naast zijn hoogleraarschap is Wagenaar ook hoofddocent Architectuur- en Stedenbouwgeschiedenis op de TU Delft en publiceerde hij tal van boeken en artikelen, waaronder Happy Cities and Public Happiness in Post-War Europe (2004), Hospital Architecture (2006) en Healthcare Architecture in the Netherlands (2010). Bij De Grote Groninger Gebouwenenquête van 2018 was Wagenaar lid van de vakjury.

Vanuit zijn perspectief als historicus, criticus en onderzoeker kunnen we met deze lezing rekenen op een bijzonder scherpe blik op ons vakgebied en de ontwikkeling van de stad Groningen, in de afgelopen jaren en in de toekomst.

2019