Marjolein van Eig, BureauVanEig – Het detail

20.00u dinsdag 07 juni, 2022

RKZ Bios, Emmastraat 15, Groningen

Architect Marjolein van Eig werkte jarenlang bij Biq Stadsontwerp en bureau Inbo waar ze veel ervaring opdeed met woningbouw. In 2014 begon ze voor zichzelf met BureauVanEig. Kenmerkend voor haar werk is de keuze voor archetypes waarmee Van Eig verder bouwt op het bestaande, evenals de zorgvuldige detaillering en keuze voor solide materialen.

Projecten van het bureau blinken uit en worden regelmatig gepubliceerd en onderscheiden. Het Melkhuisje werd genomineerd voor de Lieven de Keypenning, de Arc Award, de WienerbergerAward en ontving een special mention bij de Fritz Höger Award. In 2014 won Marjolein van Eig de prestigieuze Abe Bonnemaprijs, in 2019 de Gulden Feniks en afgelopen jaar ontving ze de Arie Kepplerprijs en een eervolle vermelding van BNA Beste Gebouw van het Jaar

2020. Naast ontwerpen schrijft Marjolein van Eig veel over architectuur voor diverse media. Zo verscheen eind 2021 haar boek Het Detail. Sinds januari 2022 zit Van Eig in de welstand- en monumentencommissie van Rotterdam.