Elephant – Bewust een positieve footprint achterlaten

Dafne Swank

20.00u dinsdag 11 juni, 2024

RKZ Bios, Emmastraat 15, Groningen

 

 

Op dinsdagavond 11 juni organiseert de VBB weer een architectuurlezing. Dit keer met een bureau dat momenteel werkzaam is in de stad, namelijk Elephant uit Amsterdam. Op de UMCG Healthy Ageing Campus mag het bureau hun winnende ontwerp voor het University College Groningen ten uitvoer brengen.
Elephant haalde eerder al landelijke bekendheid met de ingenieuze transformatie van een voormalig bankgebouw tot woontoren De Voortuinen. Het bureau bedacht een vernuftige boombakconstructie en nieuwe ontsluitingstypologie, en won met het project de NRP Gulden Feniks 2022.
De optimistische en creatieve houding die typerend is voor De Voortuinen is ook terug te zien in de andere projecten van het bureau. Elephant blinkt uit in transformaties en doet dat steeds weer op een verrassende manier. Engineering is daarbij onderdeel van de dagelijks bureaupraktijk. Door middel van kwalitatief hoogwaardige én aantrekkelijke gebouwen zet het bureau in op het optimaliseren van de leefomgeving voor mens en natuur. Momenteel werkt Elephant onder andere aan de transformatie van drie voormalige waterzuiveringssilo’s op Zeeburgereiland. Dafne Swank is architect en partner bij het bureau en komt hun visie en werkwijze aan ons laten zien.